‘De Columbus’-presentator Wim Lybaert grijpt noodgedwongen in: “Het ging gewoon niet meer”

Gepost op Dinsdag 8 Juni 2021 - 12:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie
‘De Columbus’, het programma waarin Wim Lybaert samen met een bekende gast vier dagen op reis gaat, werd voor het eerst uitgezonden in 2018. Het sloeg meteen aan bij het grote publiek: het laatste seizoen klokte steevast af op dik één miljoen kijkers.

‘De Columbus’-presentator Wim Lybaert grijpt noodgedwongen in: “Het ging gewoon niet meer”

Met goede moed begonnen Wim en zijn crew vorig jaar dus aan seizoen vier van ‘De Columbus’, tot plots het coronavirus kwam opdoemen. “De opnames van de vierde reeks zijn vorig jaar gestart, maar we hebben veel miserie gekend”, zegt Wim in Het Laatste Nieuws. “In maart 2020 stonden we klaar om met de Columbus uit te rijden, maar plots werden alle grenzen door de pandemie gesloten. We moesten alles annuleren en thuisblijven.”

“Pas toen er enkele maanden later wat versoepeld werd, zijn we alsnog kunnen vertrekken”, aldus de presentator. “Maar na amper een paar weken werden we in het buitenland verrast door de tweede golf. De rode zones breidden zich uit en er golden andere regels in verband met quarantaine en veiligheid. Het was een zootje en werd onhoudbaar.”

"Halverwege onze trip gestopt en weer naar huis gekeerd"

“Het opzet van het programma is een sprong in het duister, omdat er niks vastligt en we wel zien waar we uitkomen en slapen”, zegt Wim. “Maar dat kon door corona niet meer. We moesten constant met plaatselijke voorschriften rekening houden en konden niet meer improviseren.” 

“We zaten vast. ‘De Columbus’ wordt door een vrij grote ploeg opgenomen, maar die kon niet meer op een veilige manier werken. Omdat we geen risico’s wilden nemen en de onzekerheid te groot werd, zijn we halverwege onze trip gestopt en weer naar huis gekeerd", besluit Wim.

TAGS  I  Wim Lybaert  I  De Columbus

Meer interessant nieuws

Laura Tesoro komt tot belangrijke conclusie over haar vriend Jordan: “Ik kan het niet”

Laura Tesoro was eerder deze week te gast op MNM. Tijdens de...

Gepost op Zaterdag 12 Juni 2021

Celebrities

VTM boort hoop van vele kijkers de grond in: “Dit programma komt er niét”

Deze zomer krijgen we een flinke portie nostalgie...

Gepost op Vrijdag 11 Juni 2021

tv

Karl Vannieuwkerke deelt uiterst romantische foto met zijn vriendin Caroline

Veel tijd zal Karl Vannieuwkerke de komende weken niet hebben...

Gepost op Vrijdag 11 Juni 2021

Celebrities