Evi Hanssen schrikt van haar zonen: “Ik vind het echt heel erg”

Gepost op Donderdag 6 Mei 2021 - 16:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie
Evi Hanssen was onlangs te gast op Radio 1. Hier praatte ze openhartig over hoe (de juiste) voeding steeds belangrijk geweest is doorheen haar leven. “Ik ben zelf nooit te dik of mollig geweest. Ik denk dat het gevaarlijk kan zijn als je een iets molliger kindje dat afvalt complimenten geeft”, klinkt het.

Evi Hanssen schrikt van haar zonen: “Ik vind het echt heel erg”

“Zelf vind ik het ook best moeilijk om me in te houden tegen m’n kinderen en geen opmerkingen te geven over hun eetpatroon”, zegt Evi. “Ik heb dan nog jongens, dat is toch nog iets anders dan meisjes... Ik ben me er dus bewust van dat ik die commentaar niet meegeef.” 

“Toen ik meedeed aan 'Over de Oceaan' interviewde Charlotte Vandermeersch mijn zonen”, vertelt de presentatrice. “Ze zeiden: ‘Mama eet altijd een beetje anders dan wij.’ Daar had ik eigenlijk nog nooit bij stil gestaan. Maar het klopt eigenlijk: ik eet minder koolhydraten of soms eet ik courgette in plaats van pasta. Het raakte me dat ze zoiets zeiden, en dat ze het in de gaten hebben. Ik vond dat heel erg.” 

"Is het wel gezond dat je daar in het vierde en vijfde leerjaar over leert?"

Ook haar zonen leren op school over hun BMI. "Dat vind ik eigenlijk gevaarlijk", geeft Evi toe. "Nu is mijn zoon een grote, struise beer en blijkbaar stond er dat zijn BMI iets te hoog lag. Ze hadden het op school ook over dik zijn en dun zijn… Ik vraag me af of het wel gezond is dat je daar in het vierde en vijfde leerjaar over leert?”

Het heeft in ieder geval wel zijn impact op haar zonen. "Mijn zoon zei op een gegeven moment: ik wil afvallen. Ik zei: je moet niet afvallen, maar groeien. Ik vind het veel belangrijker dat mijn kinderen goed in hun vel zitten en veel bewegen. Maar toch blijft het moeilijk als mama om niets over het eten te zeggen.” besluit Evi.

TAGS  I  Evi Hanssen  I  BMI

Meer interessant nieuws

Laura Tesoro komt tot belangrijke conclusie over haar vriend Jordan: “Ik kan het niet”

Laura Tesoro was eerder deze week te gast op MNM. Tijdens de...

Gepost op Zaterdag 12 Juni 2021

Celebrities

VTM boort hoop van vele kijkers de grond in: “Dit programma komt er niét”

Deze zomer krijgen we een flinke portie nostalgie...

Gepost op Vrijdag 11 Juni 2021

tv

Karl Vannieuwkerke deelt uiterst romantische foto met zijn vriendin Caroline

Veel tijd zal Karl Vannieuwkerke de komende weken niet hebben...

Gepost op Vrijdag 11 Juni 2021

Celebrities