Frank Vandenbroucke doet straffe voorspelling: “Tegen dan kunnen we weer normaal leven”

Gepost op Maandag 22 Maart 2021 - 19:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie
“Het rijk der vrijheid is weer in zicht”. Die woorden sprak minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke begin januari in het parlement over de coronavaccinatiecampagne. Enkele maanden later hebben we al flink wat achterstand opgelopen.

Frank Vandenbroucke doet straffe voorspelling: “Tegen dan kunnen we weer normaal leven”

“Ik was zó blij dat het vaccinatieplan klaar was”, zegt Vandenbroucke in De Zondag. “Dat gaf mij hoop. Maar ik sprak toen over de herfst. En dat is nog altijd mijn hoop. De vrijheid is echt wel in zicht, hoor. Je kan ze al zien. En dát maakt dat ik kan volhouden.” 

“We hebben op één jaar tijd gigantische vooruitgang geboekt", merkt Vandenbroucke op. "Vorig jaar was er nog geen sprake van een vaccin, hè. En kijk vandaag”, klinkt het.

"De vrijheid zal in stappen komen"

De mensen zijn de coronacrisis meer dan beu. Dat beseft Frank Vandenbroucke maar al te goed. Maar wanneer kunnen we eindelijk weer ons oude leven oppikken? “Als zeven op de tien mensen gevaccineerd zijn, kinderen en jongeren inbegrepen, dan kunnen we weer normaal leven”, voorspelt de minister van Volksgezondheid. “Zouden we bij het begin van de zomer al zo ver zijn? Natuurlijk hoop je zoiets, maar je mag dat niet beloven. Dat moet wel lukken tegen het najaar. 

“Wat voor de zomer zeker moet lukken, is alle kwetsbare groepen vaccineren”, benadrukt Vandenbroucke. “Dat wordt het kantelpunt. Dan wordt de druk op onze zorg kleiner én kunnen we ons iets meer permitteren. De vrijheid zal in stappen komen", concludeert hij.

TAGS  I  Frank Vandenbroucke

Meer interessant nieuws

Geweldig voor Laura Tesoro en haar vriend Jordan: “Dit is de eerste keer in mijn leven”

Laura Tesoro heeft er een uiterst rustig jaar opzitten. De...

Gepost op Donderdag 6 Mei 2021

Celebrities

Sexy Kim Kardashian doet monden openvallen: “Die bikini’s worden steeds kleiner”

Kim Kardashian heeft haar mannelijke volgers weer eens goed...

Gepost op Donderdag 6 Mei 2021

sexy

Marijn uit ‘Blind Getrouwd’ doet opmerkelijke uitspraak over Sven en Veerle

Marijn Lenaerts en Candice Martens wisten als enige koppel het...

Gepost op Donderdag 6 Mei 2021

reality