Erg moeilijk voor Karl Vannieuwkerke en zijn kinderen: “Dit hakt er serieus in”

Gepost op Maandag 22 Maart 2021 - 20:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie
Karl Vannieuwkerke is de fiere papa van Jef, Marte en Jack Odile. De VRT-sportpresentator vormt met zijn kinderen en zijn partner een nieuw samengesteld gezin. Daar bestaat echter geen ideaal plaatje voor, weet Karl.

Erg moeilijk voor Karl Vannieuwkerke en zijn kinderen: “Dit hakt er serieus in”

“Er zijn nu eenmaal gebruiken die je meepakt uit je vorig leven, dat geldt voor elke partner en voor de kinderen”, zegt Karl op Radio 2. “En die gewoontes, die moeten samenklikken en dat kan soms tot spanningen leiden. Dat is onvermijdelijk. Het is dan kwestie van oplossingen te zoeken en ik denk dat dit ons tot nu toe wonderwel lukt." 

"En binnenkort gaat de situatie opnieuw veranderen”, laat Karl weten. “Jef, de oudste, gaat volgend jaar verder studeren, op kot. Die zie je dan nog heel weinig, één keer om de twee weken een weekend."

"Binnen twee jaar gaat Marte dan ook op kot en dus ontstaat er telkens een nieuwe dynamiek aangezien twee van de drie kinderen nog amper thuis zullen zijn en de kleinste alleen achterblijft. Of misschien komt er nog eentje bij, wie weet. Het verhaal is nog niet helemaal geschreven.” 

"Ik heb ze graag rond mij"

Een nieuw samengesteld gezin met co-ouderschap is op zich sowieso heel dynamisch. "Elke week is het weer aanpassen en dat hakt er bij mij toch wel in”, geeft Karl eerlijk toe. “Telkens als ze weer vertrekken naar hun mama, heb ik toch wel een uurtje nodig om tot mezelf te komen.” 

“Ik heb ze graag rond mij, ook al zie ik ze soms niet", zegt de 'Vive Le Vélo'-presentator. "Het zijn pubers, hé. Die zitten op hun kamer en komen naar beneden om te eten. Maar je weet dat ze er zijn. Het is die aanwezigheid die telt", besluit hij.

TAGS  I  Karl Vannieuwkerke  I  Vive Le Vélo

Meer interessant nieuws

Geweldig voor Laura Tesoro en haar vriend Jordan: “Dit is de eerste keer in mijn leven”

Laura Tesoro heeft er een uiterst rustig jaar opzitten. De...

Gepost op Donderdag 6 Mei 2021

Celebrities

Sexy Kim Kardashian doet monden openvallen: “Die bikini’s worden steeds kleiner”

Kim Kardashian heeft haar mannelijke volgers weer eens goed...

Gepost op Donderdag 6 Mei 2021

sexy

Marijn uit ‘Blind Getrouwd’ doet opmerkelijke uitspraak over Sven en Veerle

Marijn Lenaerts en Candice Martens wisten als enige koppel het...

Gepost op Donderdag 6 Mei 2021

reality