Geert Molenberghs windt er geen doekjes om: “Mensen als Marc Van Ranst zeiden dit vorig jaar al”

Gepost op Maandag 22 Maart 2021 - 10:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie
Sommige mensen vragen zich af waarom we in België nooit tot een harde lockdown - geen treinen, geen scholen en grenzen dicht - zijn gekomen, zoals bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland. Daar zijn ze nu zo goed als coronavrij. Geert Molenberghs zag het nochtans graag gebeuren.

Geert Molenberghs windt er geen doekjes om: “Mensen als Marc Van Ranst zeiden dit vorig jaar al”

“Je moet eens kijken naar wat mensen als Marc Van Ranst, Pierre Van Damme en ikzelf in juni vorig jaar gezegd hebben”, merkt Molenberghs op in Gazet van Antwerpen. “We zaten toen aan 85 gevallen per dag. Wij vonden dat nog altijd te veel om de regels te lossen en wilden zo dicht mogelijk naar die nul. Maar de mensen vonden dat overdreven." 

“Ik heb toen heel vaak Nieuw-Zeeland vermeld”, aldus de biostatisticus. “En ik had toen heel graag de grenzen gesloten gezien. Dat werd toen als onrealistisch afgedaan. Terwijl: we hadden de reissector hard getroffen, maar voor korte tijd, en we hadden de rest kunnen openhouden. Ik kijk nog regelmatig met weemoed terug omdat we dat niet gedaan hebben.”

De beste oplossing

Dat er alsnog een harde lockdown komt, is niet aan de experts om te beslissen, klinkt het. “Ik ga daar ook niet voor pleiten op de openbare scène”, zegt Molenberghs. “Maar de Europese Unie denkt daar wel degelijk over na: zero strategy. Alles dicht, inclusief de grenzen, met alle Europese landen samen. Als je vandaag kijkt naar wat ze kunnen in Australië en Nieuw-Zeeland, dan denk ik dat die strategie de beste oplossing was geweest”, besluit hij.

Meer interessant nieuws

Geweldig voor Laura Tesoro en haar vriend Jordan: “Dit is de eerste keer in mijn leven”

Laura Tesoro heeft er een uiterst rustig jaar opzitten. De...

Gepost op Donderdag 6 Mei 2021

Celebrities

Sexy Kim Kardashian doet monden openvallen: “Die bikini’s worden steeds kleiner”

Kim Kardashian heeft haar mannelijke volgers weer eens goed...

Gepost op Donderdag 6 Mei 2021

sexy

Marijn uit ‘Blind Getrouwd’ doet opmerkelijke uitspraak over Sven en Veerle

Marijn Lenaerts en Candice Martens wisten als enige koppel het...

Gepost op Donderdag 6 Mei 2021

reality