Steven Van Gucht onthult of kinderen met Pasen paaseitjes kunnen gaan rapen bij de grootouders

Gepost op Zaterdag 20 Maart 2021 - 20:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie
De coronacijfers stijgen zienderogen. Toch werden er gisteren door de regering geen extra maatregelen genomen. Alleen de geplande versoepelingen werden in feite uitgesteld. Sommigen vragen zich af of de huidige maatregelen wel genoeg zijn om het tij te keren.

Steven Van Gucht onthult of kinderen met Pasen paaseitjes kunnen gaan rapen bij de grootouders

“Dat is de bedenking die ik mij ook maak”, geeft Steven Van Gucht toe in ‘Het Journaal’. “Dit zijn inderdaad maatregelen voor Pasen, maar de besmettingen vinden nú plaats. We zien nu de cijfers heel snel stijgen, en dat zouden we liever afgeremd zien. Ik denk echt dat we de komende dagen moeten afwachten wat er gebeurt." 

“We verwachten nog een verdere stijging de komende dagen, tot 40 procent”, laat de viroloog van Sciensano weten. “Misschien gaat dat dan aftoppen, maar wat dan? Gaat het verder doorstijgen of gaan we dan op een hoger niveau blijven zitten? Dat weten we niet precies. Eigenlijk zou je beter nu al actie ondernemen.”

Paaseitjes rapen

Binnen twee weken is het Pasen en dan zien veel grootouders hun kleinkinderen graag verschijnen om in de tuin paaseitjes te komen rapen. Ziet Van Gucht dat goedkomen? “Wel, we kunnen nu al buiten in de tuin met 10 personen, dus met Pasen zal dat ook wel mogelijk zijn.”

“Ik zou wel opletten met het contact binnen, zeker met het contact van de kleinkinderen met de grootouders", benadrukt Van Gucht. "Tenzij die al gevaccineerd zijn. Dat is toch een extra veiligheid. Maar ik denk niet dat we al zo ver gaan staan dat alle risicogroepen tegen dan gevaccineerd gaan zijn. De focus ligt op de buitenactiviteiten, en paaseitjes rapen buiten, dat kan nog veilig gebeuren, denk ik”, besluit hij.

TAGS  I  Steven Van Gucht  I  Pasen  I  paaseitjes

Meer interessant nieuws

Geweldig voor Laura Tesoro en haar vriend Jordan: “Dit is de eerste keer in mijn leven”

Laura Tesoro heeft er een uiterst rustig jaar opzitten. De...

Gepost op Donderdag 6 Mei 2021

Celebrities

Sexy Kim Kardashian doet monden openvallen: “Die bikini’s worden steeds kleiner”

Kim Kardashian heeft haar mannelijke volgers weer eens goed...

Gepost op Donderdag 6 Mei 2021

sexy

Marijn uit ‘Blind Getrouwd’ doet opmerkelijke uitspraak over Sven en Veerle

Marijn Lenaerts en Candice Martens wisten als enige koppel het...

Gepost op Donderdag 6 Mei 2021

reality