Vlamingen woedend op Alexander De Croo: “En daar wordt hij dan dik voor betaald”

Gepost op Zaterdag 20 Maart 2021 - 11:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie
“De sleutel ligt bij ons eigen gedrag.” Dat zei premier Alexander De Croo gisteren tijdens de persconferentie van het Overlegcomité. Niets nieuws onder de zon dus, zeker niet omdat er voor de rest ook geen grote veranderingen werden verkondigd.

Vlamingen woedend op Alexander De Croo: “En daar wordt hij dan dik voor betaald”

“Circusdirecteur De Croo, de mensen hebben het gehád met u en de artiesten uit uw circustent! Het wordt tijd voor een andere voorstelling!”, klinkt het streng. Een ander reageert al even ontgoocheld: “Allez, de nieuwe maatregelen van de regering: we moeten voorzichtiger zijn, punt. That's it. Daar hebben die dan heel de dag over moeten vergaderen, en dit is het enige wat ze te zeggen hebben. Arm Belgie.”

“Een hele namiddag ‘zwaar’ vergaderen om tot deze persconferentie te komen”, zegt iemand op de sociale media. “Proficiat, Alexander De Croo en al uw ministers, jullie hebben weer maar eens hard werk verricht. En daar worden ze dan ook nog eens dik voor betaald.”

"De burger wordt ontmoedigd"

“Ik denk dat jullie vooral jullie eigen kostbare tijd hebben verspeeld, meneer De Croo! Met de 'regels' die je zogezegd hebt afgekondigd is er voor niemand perspectief en zitten we volgend jaar nog steeds in dezelfde situatie”, zegt iemand.

“Het lijkt wel een knipperlicht. En jullie politici doen maar op, maar de brave burger die enkel maar werkt en thuis in zijn kot zit zoals het hoort, die wordt zwaar ontmoedigd. En dan verschieten jullie ervan dat iedereen er zijn voeten aan gaat vegen.”

"Dank u wel, De Croo"

“Eigen gedrag? Dank u wel, hè, De Croo!”, briest een dame. “Ik werk zes op zeven dagen thuis, ik ben sedert verleden jaar 1 keer binnen geweest bij mijn moeder, al meer dan 1 jaar niet binnen geweest bij mijn oudste dochter, heb enkele familieleden al niet meer gezien sedert kerst 2019. Ik ga ook niet wandelen of fietsen, durf met mijn vrienden amper buiten af te spreken. Ik zie klanten wegkwijnen van verdriet, kennissen sterven zonder dat we ze nog eens kunnen zien, en dan durft u beweren dat het mijn gedrag is? U kunt voortaan de pot op!”

“Ik vind het heel spijtig dat de mensen die het land moeten besturen en toegang hebben tot de kennis van experten en een jaar de tijd hadden om dit virus beter te begrijpen, nog altijd geen goede beslissing voor de bevolking kunnen formuleren”, lezen we nog. “Corona heeft laten zien hoe incapabel de huidige regering is. Schandalig! Constant rond de pot blijven draaien gaat ons nergens brengen.”

TAGS  I  Alexander De Croo

Meer interessant nieuws

Geweldig voor Laura Tesoro en haar vriend Jordan: “Dit is de eerste keer in mijn leven”

Laura Tesoro heeft er een uiterst rustig jaar opzitten. De...

Gepost op Donderdag 6 Mei 2021

Celebrities

Sexy Kim Kardashian doet monden openvallen: “Die bikini’s worden steeds kleiner”

Kim Kardashian heeft haar mannelijke volgers weer eens goed...

Gepost op Donderdag 6 Mei 2021

sexy

Marijn uit ‘Blind Getrouwd’ doet opmerkelijke uitspraak over Sven en Veerle

Marijn Lenaerts en Candice Martens wisten als enige koppel het...

Gepost op Donderdag 6 Mei 2021

reality