Geert Molenberghs komt tot vervelende conclusie: “Vooral dat verontrust mij”

Gepost op Vrijdag 19 Maart 2021 - 20:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie
De coronacijfers gaan opnieuw de verkeerde kant uit, en daar maken de experten zich zorgen over. Volgens Geert Molenberghs is het niet verwonderlijk dat er momenteel meer besmettingen onder de jongeren circuleren.

Geert Molenberghs komt tot vervelende conclusie: “Vooral dat verontrust mij”

“Bij elke nieuwe golf hebben we de besmettingen bij hen eerst zien oplopen”, zegt Molenberghs in De Morgen. "Gaandeweg bereikt het virus de rest van de maatschappij, onder wie ook de meest kwetsbaren. Dat is logisch, omdat die jonge groepen het meest mobiel zijn en de meeste contacten hebben. Zeker nu de scholen openblijven. Waarmee ik niet wil pleiten om ze te sluiten. De besmettingen in die jonge groep vinden ook buiten de scholen plaats."

"We zitten op een plateau qua besmettingen en worden nu met de vijfde stijgende periode geconfronteerd”, klinkt het. “Het is onduidelijk of daar een afname op volgt. Het is van november geleden dat we nog eens een stijging van 26 procent in het aantal besmettingen zagen. Wat niet wil zeggen dat we ons nu in een exponentiële fase bevinden. Daarover kunnen we pas spreken als de stijging blijft versnellen.” 

"De Britse variant heeft de overhand genomen"

Waar maakt de biostatisticus zich het meest zorgen over? ”Het is niet één zo'n statistiek die mij verontrust. Het is vooral het beeld van alle stijgende curves samen die dat doen", aldus Molenberghs. "Ze tonen waarschijnlijk dat we deze pandemie, ook met amper gewijzigde maatregelen, net niet genoeg in de hand kunnen houden. De boosdoener is vooral de Britse variant, die de overhand heeft genomen.”

TAGS  I  Geert Molenberghs

Meer interessant nieuws

Geweldig voor Laura Tesoro en haar vriend Jordan: “Dit is de eerste keer in mijn leven”

Laura Tesoro heeft er een uiterst rustig jaar opzitten. De...

Gepost op Donderdag 6 Mei 2021

Celebrities

Sexy Kim Kardashian doet monden openvallen: “Die bikini’s worden steeds kleiner”

Kim Kardashian heeft haar mannelijke volgers weer eens goed...

Gepost op Donderdag 6 Mei 2021

sexy

Marijn uit ‘Blind Getrouwd’ doet opmerkelijke uitspraak over Sven en Veerle

Marijn Lenaerts en Candice Martens wisten als enige koppel het...

Gepost op Donderdag 6 Mei 2021

reality