Steven Van Gucht over mogelijke versoepeling: “Dit maakt eigenlijk geen verschil”

Gepost op Donderdag 25 Februari 2021 - 11:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie
Nu we het ergste van de winter achter de rug hebben, kunnen we ons weer meer buiten begeven. Dat is goed, want buiten is de kans om besmet te raken met het coronavirus veel kleiner. Omdat we nu maar met vier samen buiten mogen, wordt er geopperd om dat aantal op te trekken naar acht.

Steven Van Gucht over mogelijke versoepeling: “Dit maakt eigenlijk geen verschil”

"Je moet mensen een klein beetje, en iets vroeger dan mei, perspectief geven om de moraal voldoende hoog te houden", zegt viroloog Steven Van Gucht in Het Laatste Nieuws. "Dat is voorbehouden voor een huishouden, een groep mensen met wie je dicht contact hebt. Het is nog altijd de bedoeling dat je afstand houdt en op een veilige manier afspreekt.”

"We moeten iedereen gemotiveerd houden om ook nog in maart op de rem te staan. Op korte termijn kan deze versoepeling veel deugd doen, wetende dat de echte versoepelingen er ook nog aankomen”, benadrukt de viroloog van Sciensano. “Of je nu met vier of acht gaat koersen of wandelen, dat maakt geen verschil. Al moet je nadien de discipline hebben om niet te dicht bij elkaar te zitten en een mondmasker te dragen", luidt het.

TAGS  I  Steven Van Gucht  I  Sciensano